2010-2013 Skapare och projektledare av Scenkonstportalen.se på Riksteatern

Sveriges enda nationella plattform där arrangörer och producenter möts, en infrastruktur, ett planeringsverktyg, ett skyltfönster och ett forum.
 Arbetsledare, rekryterande chef och processledare.
Riksteatern fick på uppdrag av regeringens regleringsbrev att hitta nya sätt att förmedla scenkonst. Ulricha satte ihop en nationell arbetsgrupp bestående av teaterchefer, ordförande från Teatercentrum och Danscentrum, konsulenter, fria teatrar, marknadschefer, stora och små arrangörer, Länsteatrarna i Sverige, Folkets Hus och Parker, designers och webbutvecklare som träffades ett par gånger om året för att prioritera fram riktlinjerna och utvecklingsarbetet. På så sätt undveks att bygga något som användarna inte säkert ville ha. I dagsläget finns 1072 professionella producenter på portalen, den högsta siffra som f ö uppmätts i Sverige. Riksteatern är en av dessa producenter, och scenkonstportalen är deras enda säljkanal. 884 av landets arrangörer såsom gästspelsscener, teaterföreningar och festivaler använder katalogen för att söka och boka scenkonst. I september 2015 finns 2321 produktioner på scenkonstportalen.se.

www.scenkonstportalen.se

2007-2010 Konstnärligt utvecklingsansvarig Riksteatern

Uppdrag att söka upp samarbetspartners för att möta publik- och intäktskrav på Riksteaterns största, mest ”kommersiella” produktioner, säkra hög kvalitet och skapa goda och långvariga relationer med nyckelpersoner inom de genrer och med de aktörer man önskade knyta till sig. Tjänsten innebar också att leta manus såväl som färdiga produktioner som Riksteaterns arrangörer kunde tänka sig att köpa in. Exempel på manus som efter readings inför inbjudna föreningar blev till produktion: Gertrud Larssons moderna komedi ”Blåvingar”, som sedan satts upp på flera av landets länsteatrar. Exempel på ”upphittad” föreställning som blev lyckad sverigeturné: ”The Crack” – burlesk cabaret som spanades in på Edinburgh Fringe Festival ihop med Riksteaterns största teaterföreningar.

2008-2009 Programansvarig Pridefestivalens Kulturscen

En av initiativtagarna till en ny Riksteaterscen på Stockholm Pride, kallad Kulturscenen, med högkvalitativ och ”smal” underhållning. Vi nådde nya publikgrupper och mobiliserade Riksteatervolontärer som andra sommaren under tre dagar värvade 100 nya medlemmar till Riksteatern. Exempel på akter: Nour el Refai, Christina Kjellsson, Emil Jensen, Katharina Nuttall, Lill-Babs, Alexa Lundberg, Helena Sandström, Robin Olsson, Nino Ramsby.